Kalenterikuvakilpailu 2021

KALENTERIKUVAKILPAILU!
Vuoden 2021 ALMA-kalenteri on suunnitteilla, joten lähetä kuvasi mukaan!

OHJEET:
– Kilpailun aihe on alaskanmalamuutti. Kalenteriin valitaan kuvia koirista eri vuodenaikoina, joten kuvia kannattaa lähettää sen mukaisesti.
– Kuvat on oltava sähköisessä muodossa. Paperikuvat eivät käy.
– Kuvanlaatu pitää olla mahdollisimman korkea (väh. 300 pikseliä tuumalle), joten kuvaa aina parhaalla laadulla, minkä kamera mahdollistaa.
– Jos kuvaat/aiot kuvata kännykällä, katso jäljempää lisäohjeita ja vaatimuksia kännykkäkuvaamisesta.
– Lähetä kuvat mahdollisimman suurina. (Riittävän laadukkaan kuvan sähköinen koko tulee olla muutamia megatavuja.) Älä pienennä kuvia valmiiksi. Lähetä kuvat mieluiten sähköpostilla. Jos sinulla on käytössä pilvipalvelu, voit laittaa myös linkin palvelussa oleviin kuviisi.
– Kalenterikuvaksi käyvät parhaiten vaakakuvat.
– Kuvasuhde kannattaa olla 4:3 tai mahdollisimman lähellä sitä. Toki painotalo rajaa tarvittaessa kuvaa, mutta rajauksen jälkeen kuva ei välttämättä ole kuvaajan toiveen mukainen.
– Kuvaformaattina kannattaa käyttää .jpg:tä, vaikka sen pakkausominaisuudet huonontavat laatua kuvaa käsiteltäessä. Se on kuitenkin formaatti, jota kaikki (raatilaiset) pystyvät lukemaan. Jos kuvaa joutuu itse käsittelemään, täytyy tallentaa parhaalla tarkkuudella, jotta pakkaus ei pilaa kuvaa (liikaa).

Kuvien mukaan tulee laittaa seuraavat tiedot:
– Koiran / Koirien virallinen nimi
– Koiran / Koirien omistaja(t)
– Kuvaaja

HUOM!
Kilpailuun voi lähettää enintään 5 kuvaa / osallistuja. Muistathan lähettää vain kuvia, joiden oikeudet omistat. ALMA pidättää oikeuden käyttää kuvia myöhemmin lehdessään ja kotisivuilla ilman erillistä korvausta. Kuvaaja mainitaan kuvan julkaisun yhteydessä. Kaikkien valokuvakilpailuun kuvia lähettäneiden kesken arvotaan 2 kpl vuoden 2021 ALMA-kalenteria. Muistathan siis laittaa yhteystietosi lähettämiesi kuvien mukaan. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Kuvat tulee olla perillä viimeistään 30.9.2020 kuluessa osoitteella kunnarimarika@gmail.com.

Kännykkäkuvaamisesta:
Parhaimmilla älypuhelinten kameroilla saa (riittävässä valossa) ihan kelpo kuvia, jos ne on osattu ottaa oikein ja myös siirtää kännykästä pois oikein.

Jos kännykkäkameran kuvia aikoo käyttää, pitää:
1. Ottaa kuvat parhaalla laadulla, mitä kännykkäkamera mahdollistaa (kuvan sähköisen koon tulee olla muutamia megatavuja).
2. Ottaa huomioon, että kännykkäkameran oletuskuvasuhde on yleensä 16:9. Silloin painettaessa kuvaa rajataan reilusti. Joissakin kännykkäkameroissa kuvasuhteen voi valita (pro-tila). Paras olisi 4:3.
3. Siirtää kuvat tietokoneelle kaapelilla (tai WiFi:llä) alkuperäislaatuisena
4. Lähettää kuvat yllä olevan ohjeen mukaisesti.
Tietysti voi ohittaa kohdan 3 ja lähettää kännykän sähköpostisovelluksella, mutta silloin täytyy varmistaa, että kännykän sähköpostisovellus ei pienennä kuvaa, vaan kuva lähtee alkuperäiskoossa. Ainakin osa puhelinmalleista oletuksena pienentää kuvaa.

ÄLÄ LÄHETÄ/SIIRRÄ missään vaiheessa kuvia pikaviestisovelluksilla (esim. Messenger ja WhatsApp). Ne huonontavat kuvan painoon kelpaamattomaksi.

Vielä kilpailusta:
– Kuvat kalenteriin valitsee useammasta henkilöstä koostuvat raati, jonka jäsentiedot eivät ole julkisia. Raadin jäsenetkään eivät tiedä keitä muita raatiin kuuluu. Myöskään yhdistyksen hallitus ei ole tietoinen raadin jäsenistä.
– kyseessä on VALOKUVAUSKILPAILU, ei koirien kilpailu-/näyttelymenestykseen perustuva kuvanäyttely.HALLITUKSEN PSTA

SIHTEERI

Kategoria(t): Yhdistys. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.