Mukaan koetoimintaan?

Koetoiminta kaipaa uusia, innokkaita tekijöitä ja toimitsijoita!

Kokeita järjestettäessä olisi luonnollisesti todella hienoa, jos tuomareita, ylituomareita ja koetoimitsijoita olisi mahdollisimman paljon ja mahdollisimman laajalti ympäri Suomen. Kokeissa kuitenkin on olemassa jääviyssäännöt, joten muutaman ylituomarin / tuomarin varassa ollessamme näihin jääviyskysymyksiin törmää aika usein. Lisäksi tulevat tietysti matkakulut ja matkustamiseen käytetty aika, kun päteviä toimitsijoita ja tuomareita on rajallinen määrä.

Koetoimitsija 1-kursseille saa osallistua kuka tahansa, ainoa vaatimus on Kennelliiton jäsenyys, joten siitä on hyvä lähteä liikkeelle, jos haluaa aktiivisesti Alma ry:n koetoimintaan mukaan.

Tie koetoimitsijaksi kulkee seuraavien kurssien kautta:

1. Koetoimitsija 1: Kennelpiirit järjestävät omilla alueillaan Koetoimitsija 1-kursseja. Tämä on pakollinen suorittaa ennen muita koetoimitsijakoulutuksia ja on ns. yleisosio, jota käytetään kaikkien lajien pohjakoulutuksena. Koetoimitsija 1- kurssien pitoajat ja -paikat selviävät Kennelliiton tapahtumakalenterista, Koiramme-lehdestä tai Kennelpiirien omilta sivuilta.

2. Koetoimitsija 2 KVK / REK / REKÄ: Koetoimitsija 2-kurssi järjestetään jokaiselle lajille omansa ja siellä sitten erikoistutaan kyseisen lajin koetoimitsijaksi. Alma ry. järjestää tarvittaessa Koetoimitsija 2 / KVK-kursseja, jos Koetoimitsija 1-kurssin suorittaneita löytyy vähintään 3. Ainakin SHS ja SAMY järjestävät Koetoimitsija 2 REK/REKÄ- koulutuksia.

3. Edellä mainittujen kurssien suorittamisen jälkeen suoritetaan harjoittelut kokeissa. Kennelpiiri myöntää todistuksen ja Koetoimitsija 2-kurssin järjestäneen tahon suosituksen perusteella Koetoimitsijakortin. Tämän jälkeen on mahdollista toimia Koetoimitsijana siinä lajissa, johon kurssit ja harjoittelut on käyty.

Eli tässä on päästy Koetoimitsijan pätevyyteen. Tuomariksi edetessä tarvitsee tietysti lisää harjoittelua ja kurssia ja jos ylituomariksi halajaa, on tie vielä vähän pidempi ja vaativampi.

Mikäli tarvitset ALMA ry:n puoltoa kurssille osallistumiseen, laita viestiä Koe- ja kilpailutiimin vastuuhenkilölle (mari.j.heinonen [at] gmail.com), niin hoidetaan puolto kuntoon!

Alaskanmalamuuttiyhdistyksen hallitus on päättänyt 27.4.2014 kokouksessaan maksaa jäsentensä Koetoimitsija-kurssien osallistumismaksut seuraavasti: Koetoimitsija 1-kurssin osallistumismaksu maksetaan itse, mutta maksun voi anoa ALMA:lta jälkikäteen, suoritettuaan Koetoimitsija 2-kurssin jossain rodun lajissa (KVK, REK tai REKÄ). ALMA korvaa jäsenelle Koetoimitsija 2-kurssin osallistumismaksun rodun lajeissa (KVK, REK ja REKÄ). ALMA myöntää myös puollon em. kursseille hakeutuville.