Alaskanmalamuuttiyhdistys

Alaskanmalamuuttiyhdistys eli ALMA on SSKY:n (Suomen Seurakoirayhdistys ry:n) alainen yhdistys. ALMA on hyväksytty rotua harrastavaksi yhdistykseksi vuoden 1998 alusta. Suomen Alaskanmalamuuttiyhdistys on perustettu 1984 ja rekisteröity vuonna 1986.  Suomen Kennelliiton jäsenyhdistys ALMA on ollut vuodesta 1989 ja Helsingin seudun kennelpiirin jäsen samana vuonna. Yhdistykseltä ilmestyy ALMA -lehti 3-4 kertaa vuodessa.

ALMA järjestää syys- ja talvipäivät, jonne kokoonnutaan treenaamaan, parantamaan maailmaa ja kertomaan omista kokemuksista malamuuteista ja niiden hauskoista tempauksista. Lisäksi jäsenet järjestävät vuoden aikana alueellisia kokoontumisia, joista tiedotetaan tiedotetaan esimerkiksi yhdistyksen facebook sivuilla https://www.facebook.com/alaskanmalamuuttiyhdistys
Talvipäivät ovat vuoden tärkein tapahtuma ja siellä harjoitetaan koiria vedätyksessä ja samalla uudet tulokkaat pääsevät kokemaan sitä hienoa tunnetta, joka syntyy, kun ohjaa malamuuttivaljakkoa.  Talvipäivien yhteydessä pidetään myös epävirallinen kuormanvetokilpailu, jossa voi harjoittaa koiraansa rodun viralliseen kuormanvetokokeeseen. Usein talvipäivien yhteydessä on pidetty myös vuosikokous, jossa valitaan uusi hallitus.

Syyspäivivät keskittyvät kärry- ja muihin sulanmaantreeneihin sekä vapaamuotoiseen yhdessäoloon. Koirien ja kuskien kuntoa palautetaan kesällä vietetyn varjossa makaamisen jälkeen. Erilliset kesäpäivät ovat jääneet pois vuosiohjelmasta ja tilalle on tullut jäsenten järjestämät alueelliset kokoontumiset.

Yhdistyksen jäsenmaksuista voit lukea lisää täältä:
https://www.alaskanmalamuutti.net/jasenmaksut-vuodelle-2020/
Liity jäseneksi:
https://www.alaskanmalamuutti.net/yhdistys/liittyminenosoitteenmuutos/