Harraste-, valjakko- ja kuormanvetoalaskanmalamuuttikilpailun päivitetyt säännöt

Ohessa linkki päivitettyihin sääntöihin:

Harraste-, valjakko- ja kuormanvetoalaskanmalamuuttikilpailun päivitetyt säännöt

Sääntöjä on tarkennettu ja pieniä viilauksia tehty sinne tänne. Alla merkittävimpiä muutoksia.

  • Kaikkien kilpailujen osalta lajikohdasta olevat kilpailumäärät on pudotettu viidestä neljään. Tämän pitäisi tasapuolistaa eri lajikohtia keskenään.
  • Harrastemalamuuttikilpailun osalta joitakin tulospisteytyksiä on tarkennettu agilityn, tokon ja rallytokon osalta.
  • Valjakkomalamuuttikilpailun osalta LD:n ja MD:n painoarvoa on hieman kasvatettu osallistumispisteiden osalta, tarkennettu luokkamääritelmiä, pisteiden jakoa sekä sitä miten voittaja ratkaistaan tasatuloksen sattuessa.
  • Valjakko- ja kuormanvetomalamuuttikilpailun osalta on määritelty minimi-ikärajat huomioiduille tuloksille.
  • Kuormanvedossa kaikki tulokset ovat muuttuneet kerroinperusteiseksi, myös kuormanvetokokeen tulokset. Taakanvedon pisteytykseen asetettiin ”lisäkerroin”, jotta tasapainotettaisiin taakanvetokilpailuiden painotusta kuormanvetoon verrattuna. Kuormanvetokokeiden painoarvo haluttiin pitää hieman korkeammalla muihin lajeihin verrattuna, onhan se rodun oma koemuoto.
  • Lisäksi myös kuormanvetomalamuuttikilpailuun määriteltiin tapa, millä voitto ratkaistaan tasatuloksen syntyessä.

Sääntöjä hierottiin melkoinen tovi, ja niiden voimaantuloa pohdittiin myös. Lopulta päätimme, että koskapa kukaan tuskin harrastaa ja osallistuu kilpailuihin yksistään näiden kokonaiskilpailun pisteiden vuoksi ja kuluvaa vuotta on vielä puolet jäljellä, niin nämä säännöt koskevat jo vuoden 2023 kilpailua.

Kategoria(t): Yhdistys. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.